MEZI ELITOU ČESKÉHO BASKETBALU  I PŘÍŠTÍ SEZÓNU!

4. zápas o 9. místo
Basket Slovanka - DSK Basketball Brandýs 70:79

Do 4. zápasu o 9. místo a tedy  i o jistou ligovou příslušnost jsme vstoupili s vedením 2:1 na utkání a tedy vidinou ukončit tuto sérii a udržet pro dvojměstí Brandýs n.L. - St. Boleslav elitní soutěž. 
První čtvrtina nám vyšla výborně. Základní pětka  Vrančič - Šťovíčková - Najbrtová - Maršíková - Burdgess tavila soupeře v prvních 5-6 miutách a následně odpočaté due Johnson - Murray tvrdě trestalo unavené hráčky Slovanky - 27:14 po 1. části. Ve druhé čtvrtině jsme ještě přidali, rychlými protiútoky jsme doslova ničili domácí a když po skvělé akci Johnson - Durdová dala naše sprinterka Nataly 55. bod 1. půle, vypadalo to na lehký 2. poločas (55:30). Ten ale ani zdaleka lehký nebyl: Slovance se podařilo zpomalit, respektive zastavit nastavené tempo, kouskovat hru. Najednou jsme útočili do plných, Slovanka postavila zónu a my jsme nedávali z dálky. Obraz hry se tedy změnil k potřebám domácích, kteří i s trochou štěstí a jakoby magnetem v kapse přitahovali všechny odražené míče, kteří skorovali po doskocích a vydřených míčích. Především Andrea Ondroušková vynikala v bojovnosti a zakončení. Nakonec ji zastavila až Timi Najbrtová, která ji po několik dlouhých minut nedovolila úspěšně zakončit.Naopak Zítková a později Mircová trefily pár důležitých střel a náš náskok se ztenčil na 6 bodů. 
Závěr jsme si ale pohlídali, pětka zkušených Vrančič - Johnson - Murray - Maršíková - Burdgess nepřipustila ani náznak dramatu a došla si pro konečné vítězství v poměru 79:70 a tedy výhru 3:1 na zápasy a udržení ligové příslušnosti. Střelecky se prosadila Kwanza Murray, double-double dosáhla už tradičně nejlépe doskakující hráčka celé ligy, Leeza Burdgess. Přehled ukázaly Irena Vrančič i Kia Johnson, vynikající obranný výkon předvedly Jana Maršíková, Katka Matějková, Timi Najbrtová, Míša Pitrová,  Lucka Ceralová i Martina Šťovíčková. Nata Durdová prokázala, že patří k nejrychlejším hráčkám ligy. 
 
Body DSK Brandýs:  Kwanza Murray 24, Leeza Burdgess 17 (+14 doskoků), Irena Vrančič 14 (+6 získaných faulů a 5 doskoků), Kia Johnson 10 (+6 doskoků a 4 asistence), Jana Maršíková 6 (75% úspěšnosti), Lucka Ceralová 4, Nata Durdová 2, Míša Pitrová 2 (+5 doskoků), Katka Matějková, Timi Najbrtová, Martina Šťovíčková, Katka Ebenhohová