KONEČNĚ VÍTĚZSTVÍ! V boji o 9. místo je srovnáno Slovanka Praha - DSK Basketball Brandýs 62:82 (37:49)

Po nepříjemné domácí porážce v 1. utkání souboje o 9. místo a tedy jistotu udržení ŽBL jsme odjeli do Prahy s jediným cílem - vyhrát a srovnat stav série na 1:1. 
 
Zápas se nám vydařil, Slovanka vedla jen v úvodních 4 minutách, když jsme ne úplně důsledně plnili dohodnuté varianty obrany, ovšem postupně jsme se více a více prosazovali my, zejména po přečísleních v rychlém protiútoku a hře s pivotem. Od prvního momentu nastoupila obě družstva s maximálním nasazením, hrál se rychlý a pestrý basketball na velmi slušné ligové úrovni. Náš tým stihl do poločasu 47 bodů, což nám dávalo vedení o 8. 
 
Druhá půle začala opatrněji a docela dlouho trvalo, než padl první koš. Bohužel do naší síťky, stejně jako ten další. Pak jsme ale zase přidali, začali hrát s větším rozmyslem a rozdíl skore se ještě navýšil. 
 
Do poslední čtvrtky jsme šli tedy s náskokem 12 bodů (64:52), který jsme drželi vlastně po celou dobu. V závěru jsme ještě navýšili a dosáhli rozdílu 20 bodů. 
 
individuálně se prosadila Khiana Johnson, autorka 28 bodů a také 7 získaných faulů, pro double-double si došly Leeza Burdgess (už tradičně) s 20 doskoky a 11 body, a také Lucka Ceralová, která si vylepšila svůj osobní rekord na 17 bodů a 10 doskoků s úspěšností střelby 67% (8/12). Líbily se také obě křídla Martina Šťovíčková a Timi Najbrtová, skvěle bránící Míša Pitrová a Katka Matějková anebo efektivní Kwanza Murray (9b, 6d.). Přes dvě minuty odehrála také dorostenka Amálie Hrubinová, která svoje střelu sice minula, ale asistence na Lucku Ceralovou, autorku posledního koše se započítává. 
 
Body DSK Brandýs:
Johnson 28, Ceralová 17 (+10d.), Burdgess 11 (+20d.), Murray 9, Šťovíčková 7, Najbrtová a Pitrová po 4, Vančič 2, Matějková, Maršíková, Hrubinová.