Dan Kurucz a vyhlídky DSK před startem nadstavbové části A2

DSK Brandýs skončil po základní části na osmém místě, díky výhře na Hradcem vás přeskočila Ostrava, jak poslední kola základní části hodnotíš?

Ostrava překvapila, to že vyhraje doma s Hradcem, jsem nepředpokládal. Je vidět, že míč je kulatý a Ostrava hrála v posledních kolech dobře. My jsme od Nového roku vyhráli všechno, co jsme reálně mohli, tedy nad Trutnovem, v Ostravě i nad Slovankou. Domnívat se, že můžeme porazit Žabiny, nebo dokonce USK Praha, by byla velká troufalost. S průběžně třetí BLK Slavií jsme hráli 35 minut vyrovnaný zápas, což považuji za úspěch, i když to bod navíc nepřineslo. Jako nováček jsme skončili po základní části osmí, a to je třeba považovat za úspěch. Kdybychom tam byli i po nadstavbě, šli bychom do playoff, což je pozice mimo sestupové ohrožení. To by bylo skvělé. V nadstavbě již půjde do tuhého, ve dvou domácích a dvou venkovních utkáních se rozhodne, zdali půjdete do play off a budete mít jistotu ŽBL i pro příští sezónu nebo budete o setrvání v ŽBL ještě bojovat v dalších pokračováních.

Jaké má tým reálné vyhlídky ve dvou domácích zápasech proti Slovance a Trutnovu a venkovních duelech v Chomutově a Ostravě?

Jestli se chceme vyhnout sestupovým bojům, musíme oba domácí zápasy vyhrát. Tedy nejprve v sobotu 2.3. od 19:30 proti Slovance a pak o čtrnáct dní později, opět v sobotu 16.3.
v 19:30 proti Trutnovu. Ten se dal zdravotně dohromady a je v této chvíli na rozdíl od nás kompletní. Uděláme všechno pro to, abychom doma uspěli. Budeme se dívat na video, zkoušet si obranu na akce soupeře a útok na jeho obranu. Současně budeme kurýrovat zraněné, kterých máme bohužel více než je zdrávo. Do zápasu ale pár dnů ještě zbývá, tak se snad aspoň některé hráčky dají dohromady. V Ostravě jsme již vyhráli (90:80), chceme na podobný výsledek dosáhnout i v nadstavbě. Kdybychom vyhráli 3 ze 4 zbylých utkání, brali bychom pravděpodobně skvělé 7. místo. Ostrava má však formu, bude to boj, navíc venku po cestě dlouhé více než 350 km. Vyhrát v Chomutově, proti loni bronzovému celku by bylo opravdu nad plán, letos nás již s jistotou šestého místa, Chomutov, 2x hladce porazil, ale nic není nemožné a míč je kulatý……

První březnovou sobotu na Vás čeká hodně důležité utkání s pražskou Slovankou. Tu jste nedávno přehráli, co povede k zopakování úspěšného výsledku a dobrému vykročení do nadstavby?

Slovanka disponuje několika opravdu výbornými hráčkami. Musíme udržet na uzdě letos střelecky disponovanou Elišku Hálovou. To se nám právě v lednovém domácím zápase
povedlo: Eliška, s průměrem skoro 20 bodů na zápas u nás zapsala jen 7 bodů. Strůjcem úspěchu byla obrana Jany Maršíkové. Výborná je i Andy Ondroušková schopná najet,
vystřelit, ale i ubránit. Budeme na ni muset někoho obětovat. Další klíčovou hráčkou je střelkyně, ale především rozehrávačka Eliška Mircová, ostrostřelec Tereza Zítková, další
zakončovatel Sára Lišková, nebo podkošová kapitánka Mervínská. Lehké to nebude. Budeme muset hrát rychle a do těla.

V jakém rozpoložení vstupujete do klíčové části sezóny a jsou zažehnány všechny zdravotní neduhy a problémy, budou všechny hráčky v sobotu k dispozici?

Chceme vyhrávat, chceme se dostat do playoff. Intenzivně na tom pracujeme. Forma zdravých hráček je v pořádku. Ovšem zraněných a nemocných je celá řada. S různými
problémy se trápí Jana Maršíková, Katka Matějková, Míša Pitrová, Kwanza Murray, Irena Vrančic, Kia Johnson, Maruška Holá, Anička Holá. Po nemoci se do tréninku zapojila i Petra Klokočníková. Je to až neuvěřitelné, co všechno se teď nakupilo. Uvidíme, kdo bude moci v sobotu nastoupit. Mnohé ze jmenovaných momentálně ani netrénují, nemohou. Ale holky jsou v tomto smyslu dost hrdinné, chtěly by hrát i „jednonohé“. Někdo z těch jmenovaných nakonec určitě v sobotu nastoupí, ale kdo, to teď bude (středa ráno) říct nedovedu. Dáváme to dohromady. 

Důležitá bude i divácká podpora, proč by diváci v sobotu večer neměli v ochozech haly Sportcentra chybět?

Jde o všechno. Máme poslední dva zápasy doma před playoff nebo playout. Kdy jindy přijít podpořit naše bojovnice než teď, kdy se hrají klíčové zápasy o všechno. Holky si podporu za svůj přístup rozhodně zaslouží. Zatím nás diváci nezklamali a vždy byli naším šestým hráčem.