V Žabovřeskách se zázrak nekonal

BK Žabiny Brno - DSK Basketball Brandýs 95:44  (46:24)
 
Byť byli domácí oslabeni o Petru Záplatovou a Emmu Čechovou, byli v utkání jasným favoritem. A tuto pozici také jasně potvrdili. Náš tým také nebyl kompletní, z různých důvodů nemohly odcestovat Katka Matějková, Petra Klokočníková a Marie Holá.  Do zápasu jsme také zkusili již nasadit po nemoci Kwanzu Murray a po zranění Kiu Johnson. Ukázalo se, že nemoc Kwanzu hodně oslabila, museli jsme hlídat její minutáž. Ani Kia nebyla ve své kůži, ale zahrála slušně. 
 
Domácí šli do vedení hned od počátku, my jsme ale hru na chvíli vyrovnali a drželi se na 3-5 bodech rozdílu. Ovšem v závěru čtvrtiny Žabiny opět zabraly a zápas prakticky utrhli. "Rychlá kombinace domácích spolu s výborným doskokem byly pro nás smrtící. Gratuluji soupeři." krátce srhnul naši porážku a vyzdvihl soupeřovu hru náš kouč Dan Kurucz. 
 
Ve druhé čtvrtině došlo k nezaviněnému zranění naší kapitánky Jany Maršíkové, když po ráně loktem do obličeje musela být převezena do nemocnice. První vyšetření naštěstí žádnou frakturu neukázalo, ale naše Jana vypadá jak po K.O. boji v MMA:-)
 
Body DSK Brandýs: Johnson 13, Burdgess 8 (+7 doskoků), Vrančič 7, Najbrtová (+3FD) a Murray po 4, Šťovíčková a Ebenhohová po 3, Ceralová 2, Maršíková, Durdová, Pitrová a Hrubinová. 
 
Jak se bude hrát dál?
 
Náš tým vzhledem k tomuto výsledku končí se 4 vítězstvími na 8. místě po základní části, což není na nováčka soutěže vůbec špatná vizitka. Nyní nás čekají celkem 4 zápasy nadstavbové části, v nichž se střetneme doma se Slovankou a Trutnovem a naopak pojedeme na výjezd do Chomutova a do Ostravy. Přesný rozpis bude znám během pár dnů, resp. hodin. Po základní části bude následovat play-off, pokud udržíme alespoň 8. místo, anebo play-out, pokud by se nám to nepodařilo. 
Všichni věříme v playoff! Přijďte nás podpořit.