DSK Basketball Brandýs - Slovanka Praha 92:80 (30:21, 27:21, 14:24, 21:14)

V jednom z klíčových zápasů základní části jsme nad sousedem z tabulky potřebovali nutně vyhrát a to nejlépe o 6 a více bodů, protože v prvním kole jsme na Slovance prohráli o pět (75:80). 
Celý týden jsme se na zápas velmi poctivě a detailně připravovali.. A tahle příprava se nám opravdu vyplatila - od úvodu jsme hosty drtili rychlým přechodem do útoku a výbornou těsnou obranou. Rychle jsme vedli 10:0 (dvě trojky Jany Maršíkové) a následně 25:9. Trefili jsme skoro všechny střely (více než 70%). Druhá čtvrtina se nesla v podobném duchu, i když jsme v ten moment prostřídali už 10 hráček. Náš přechod do útoku byl drtivý a díky dobrému pohybu bez míče a finálním přihrávkám jsme vedli až o 18 bodů. 
Začátek druhého poločasu ale patřil soupeřkám. Naše základní pětka nastoupila trošku bohorovně, bez tlaku na koš a obraz hry se zcela obrátil. Byla to Slovanka, která tlačila na pilu, tahala rychlé protiútoky a zakončovala nájezdy. V polovině 3. části to bylo už jen o 4, a to 69:65. Náš tým však ani trochu nezpanikařil. Pečlivě jsme si budovali náskok zpátky velmi taktickou hrou a postupnými útoky. V samotném závěru čtvrtiny však soupeřky po našich faulech znovu stáhly tretsnými hody na hratelný rozdíl 5 bodů. Začátek poslední čtvrtiny definitivně rozhodl. Pětiminutovku jsme vyhráli 14:3, což dávalo celkové vedení 86:69 a zápas jsme už v klidu dovedli k zaslouženému vítězství.
Pozoruhodný je poměr faulů: 19 na naše hráčky (získaných) a 29 spáchaných... což v překladu znamená, že Slovanka dostala 37 šancí střílet trestné hody a náš tým pouhých 14...  Slavanka tak skorovala 24 bodů z trestných hodů, my pouhých 8.  Ale i přes tuto hodně zvláštní statistiku jsme po celý zápas vedli a vlastně celkem bez nervů dokráčeli k cíli - výhře a to o víc než 6 bodů..
 
Vynikající individuální výkony Leezy Burdgess (další double-double), Kii Johnson a Key Murray doplnili dnes výborně hrající kapitánka Jana Maršíková s 8 body. Statistika říká, že pokud byla Jana na palubovce, vyhráli jsme tyhle části v součtu o +20 bodů! Budiž přičteno Janině vrozené skromnosti, že nezakončeným nájezdem odmítla dvouciferný bodový zápis. Tím naopak nepohrdla Nata Durdová, jež trefila 11 bodů za pouhých 11 odehraných minut. Natě se prostě proti Slovance daří. Na závěr bychom rádi upozornili na osobní historický zápas. Poprvé v životě dosáhla na vysoce ceněný double-double (minimálně dvě dvouciferné statistiky - 10 bodů a 10 doskoků) naše velká podkošová naděje Lucka Ceralová.  Moc gratulujeme, Lůco!! Jen tak dál!!
 
O týmovosti našeho výkonu hovoří také 15 zapsaných asistencí, přičemž na straně hostí jich bylo pouhých 5 kousků. 
 
Body DSK Brandýs: Khiana Johnson 23 (+5 asistencí a 5 získaných faulů), Kwanza Murray 18, Leeza Burdgess 16 (+13 doskoků = double-double, +5 získaných faulů), Naty Durdová 11, Lucka Ceralová 10 (+10 doskoků = double-double), Jana Maršíková 8 (+20 pobyt na hřišti), Irena Vrančič 3 (+8 doskoků), Míša Pitrová 2, Martina Šťovíčková 1, Petra Klokočníková (+3 zisky), Timi Najbrtová, Kateřina Ebenhohová. 
 
 
Děkuji všem hráčkám, realizačnímu týmu a skvělým domácím fanouškům, kterých přišlo přes 200 !!