Na Slovanku zve Dan Kurucz

Dane, v jakém rozpoložení nastupuje tým do jednoho z klíčových utkání z pražskou Slovankou?

V minulém týdnu jsme měli potíže s virózami hned několika hráček, ne všechny tréninky mohly tedy vypadat tak, jak bych si v ideálním stavu představoval. Postupně se, ale hráčky uzdravovaly a do tréninkového procesu se postupně vracely. V posledních trénincích jsme se už mohli zaměřit na konkrétní herní situace, které budeme velmi pravděpodobně řešit i v zápase.

Tým měl herní pauzu, k čemu jste jí využili a jak jste si odpočinuli před náročným finišem základní části ŽBL?

Popravdě, spíš jsme se léčili a uzdravovali. Vedle viróz jsme řešili i některá zranění, ne však příliš vážná. Například zvrtnutý kotník, bolest zápěstí, ramena atd. Taky jsme měli čtyři školní hodiny 

s dětmi ze Záškoly, které za námi přišly na dopolední trénink. Hovořilo se anglicky a náš trenér individuálních činností Pavel Kubálek připravil pro školáky kruhový trénink. Teď už je většina žen připravena k boji.

V čem tkví možnost výhry nad Slovankou a jaké cesty k dvoubodovému zisku povedou? 

Slovanka má pár opravdu silných individualit. Letošní sezona je ve znamení obrovského výkonnostního skoku Elišky Hálové, dnes jedné z nejlepších střelkyň ligy, která se na letní Univerziádě posunula vzhůru a výkonnost ji stále drží. Vysoký standard opakovaně odvádí Andy Ondroušková, nám dobře známá hráčka. Nelze zapomenout na Elišku Mircovou, výbornou střelkyni s velkým přehledem. Všechny tyhle hráčky jsem měl možnost trénovat mohu konstaovat, že jejich přístup je příkladný. Samozřejmě, uhlídat tyhle tři hráčky bude klíčové. Ovšem nejenom ty, Slovanka má další dobré hráčky. Střelbu z dálky přidala do svého repertoáru Levínská, pod košem bude nebezpečná Mervínská, svými průniky Hrymalyuk a Lišková. Excelentní trojkařka Zítková nás bude chtít potrápit z perimetru. Na tyhle všechny hráčky a jejich herní aspekty se musíme dokonale připravit. Jednou větou: bude to o obraně. 

Na co bys diváky pozval a proč by neměli v hledišti Sportcentra na Hromnice chybět? 

Bude to pro nás naprosto klíčový zápas základní části. Zbylé tři zápasy budou proti prvnímu, druhému a třetímu týmu ligy, takže případná vítězství v těchto zápasech by byla pro odborníky na ŽBL na úrovni šoku, respektive zázraku. Se Slovankou naopak očekávám vyrovnaný boj, plný nasazení a emocí na obou stranách. To by mohlo diváky bavit. Věřím, že nás přijdou podpořit v hojném počtu a budou hlasití. Holky tu podporu potřebují. I matematicky se hraje o hodně. V případě našeho vítězství se posuneme na pro nás až fantastické průběžné 7. místo s náskokem minimálně jednoho, ale spíš dvou vítězství na 9. resp. 10. místo. V případně porážky naopak na tyto poslední místa spadneme a vzhledem k následnému vylosování bude extrémně těžké se z těchto pozic vyšplhat do play off, tedy na minimálně 8. místo. Hraje se tedy opravdu o hodně. Vždyť týmy na 7., 8., 9. a 10. místě dělí od sebe jediná výhra!