Kara Trutnov – DSK Basketball Brandýs 69:54 (12:17, 24:10, 21:15, 12:12)

V televizním zápase se rozhodl konec druhé a začátek třetí části v němž se vyfaulovala Irena Vrančić

Do zápasu jsme museli nastoupit bez zraněné kapitánky Jany Maršíkové (zlomený prst) a opět bez Sary Loomis (koleno). Kapitánkou do zápasu tedy byla Irena Vrančić. Začátek se nám povedl, vedli jsme 14:9 a 17:12. Bohužel jsme zratili druhou pětiminutovku 2. části hry, kdy jsme netrefili ani otevřené střely a tak jsme šli do druhého poločasu s 9 bodovým mankem. Na začátku třetí čtvrtiny jsme ale rychle snížili na rozdíl 5 bodů a zápas se zdál znovu otevřený. Ale nebyl. za pár minut nabrala naše první rozehrávačka Irena Vrančič dva fauly (celkem měla již 4) a následně ji byla udělena technická chyba čímž byla vyfaulována a Trutnov rázem utekl na 15 bodů a bylo hotovo. Naše hráčky se ještě snažily zápas zvrátit, ale na víc než 54:69 jsme se při nízké střelecké úspěšnosti nedostali. Alena Hanušová zůstala s 20 body osamělou střelkyní, nikdo další nedal víc než 8 bodů. Ála navíc zaznamenala double-double, když přidala 11 doskoků. 

"Klíčové bylo, že se podařilo vyfaulovat rozehrávačku Irenu Vrančić. Můžu pochválit naše nasazení v obraně, přesto, že jsme tam udělali několik dramatických chyb. S procentem střelby na úrovni 30% se ale vyhrává těžko, zejména, když netrefíte jedinou z 12 střel za 3 body. Mimo to jsme opět prohráli na doskoku. Při podrobnější analýze zjistíme, že zatímco doskok z pozice pivota skončil remízou 26:26, naše křídla a rozehrávačky v této disciplíně propadly 13:22. " řekl Dan Kurucz. 

Body Brandýsa: Hanušová 20 (+11 doskoků), Johnson 8, Žílová a Vrančić po 6, Ondroušková 4, Šťovíčková a Burdgess  po 3, Ceralová a Pitrová po 2, Durdová, Holá, Lišková.

Nyní nás čekají dva nejlepší ligové týmy, které hrají též elitní Euroligu: nejprve 19.10. od 17:00 přivítáme v nové hale Žabiny Brno, a poté další sobotu 26.10. zajíždíme do Prahy na zápas se ZVVZ USK Praha. 

Přijďte nás v sobotu 19.10. podpořit - budeme mít opravdu těžkého soupeře.