DSK BASKETBALL BRANDÝS PODEPSAL SVÉ TRADIČNÍ ZAHRANIČNÍ HRÁČKY

Loni 9. celek Chance ŽBL, tým DSK Basketball Brandýs, podepsal hráčské smlouvy se svými dvěma už tak trochu domácími cizinkami.

Jsou jimi v lize dobře známá bosenská rozehrávačka Irena Vrančić, která se rozhodla podepsat Brandýsu již třetí sezonu v řadě. Klíčová postava DSK na rozehrávce, která před dvěma sezónami vystřídala na postu rozehrávačky Izraelku Ofir Lavy, se v týmu zabydlela, osvojila si češtinu a do Banja Luky dnes létá spíše na dovolenou a za rodiči.

Irena Vrančič okusila před 10 lety českou ligu v týmu Karlových Varů a pak následovaly dvě sezony (2015-16 a 2016-17) v dresu Strakonic. Poté se odskočila do Evropy a také do Běloruského týmu Gorizont Minsk, s nímž vyhrála místní nejvyšší soutěž.

V české nejvyšší soutěži nastřílela 1078 bodů, odehrála přesně 99 zápasů, takže hned první zápas v sezoně 2024-2025 bude její jubilejní.

Další staronovou hráčkou bude v týmu DSK Basketball Brandýs pivotmanka Leeza Chanel Burdgess. Leeza se v loňské sezoně stala nejlépe doskakující hráčkou Chance ŽBL, když dosáhla úctyhodných 11.4 doskoku na zápas. Zvítězila i ve statistice obranných doskoků a v doskocích pod útočným košem byla druhá nejlepší. 194 cm vysoká pivotmanka z Miami přišla do DSK Brandýs z francouzského Chartres na sezonu 2021-2022 a zůstává Brandýsu věrná i napočtvrté.

I Leeza Burdgess udělala zkušenost v české nejvyšší soutěži dříve, již v roce 2019, kdy nastoupila do 13 zápasů ŽBL za BLK Slavia Praha. V dresu Brandýsa odehrála zatím 28 zápasů Chance ŽBL a předtím také 54 zápasů 1. ligy. Ve 41 ligových zápasech zaznamenala 450 doskoků, což představuje dlouhodobý průměr 11.0 doskoků na zápas.