První vítězství v evropských pohárech pro Brandýs je tu!

DSK Basketball Brandýs - Slavia Banská Bystrica 73:69 (40:38)
 
Ve svém druhém vystoupení ve Středoevropské lize (CEWL) získaly brandýské basketbalistky svoje první vítězství proti stříbrnému týmu slovenské ligy, Banské Bystrici. 
 
Na zápas jsme se pečlivě připravili, u videorozboru jsme se domluvili na strategii boje. 
 
Výkonem jsem navázali na včerejší utkání s Ružomberokem (67:74). Díky poctivé obraně a velkému nasazení se nám podařilo soupeře ubránit v jeho klíčových akcích postupného útoku a eliminovat střelkyně z perimetru. Asi jsme trochu překvapili banskobystrickou trenérku Zuzanu Žirkovou, když do základní sestavy nenastoupila Leeza Burdgess, ale Jana Maršíková. Taktika byla nastavena na vytažení pivotů soupeře z vymezeného území, kde měla Alena Hanušová zakončovat 1:1 a Jana naopak ohrožovat koš ze střední a delší vzdálenosti. Tohle vyšlo perfektně, Ála pod košem kralovala a Jana pálila ostrými. Hned první tři střely proměnila a soupeř za ní musel nahoru na perimetr. Postupně se obě družstva ve vedení střídala, Bystrica byla trochu vepředu, nám se nedařilo trefit trestné hody, Bystrica vedla až o 7 bodů, ale my jsme vždy dokázali kontrovat ze hry a postupně stáhli a vyrovnali na 62:62. Závěr patřil nám. Díky pečlivě připraveným akcím jsme se dostali k trestným hodům a všech 8 jich proměnili. Když irena Vrančić trefila trojku z pravého rohu hřiště, mohli jsme pomalu začít slavit. Úplný závěr jsme si už s přehledem pohlídali. Vítězství hřeje u srdce, je to první evropská výhra brandýského týmu na takového úrovni senio, rského basketbalu. Doufáme, že ne poslední. Dlužno dodat, že trojice rozhodčích Obertová - Cibulka  - Čurilla odpískala zápas opravdu velmi dobře.  
 
Body DSK Brandýs: Hanušová 18, Žílová 12, Maršíková, Burdgess, Ondroušková a Vrančić po 9, Johnson 4, Holá 3, Durdová, Lišková, Pitrová, Šťovíčková