DSK BASKETBALL BRANDÝS V SEZONĚ 2024-2025

DSK Basketball Brandýs zahájil přípravu na novou sezonu. Základ týmu zůstává nezměněn, avšak do týmu přišlo 5 nových hráček, které by měly být skutečnými posilami.

Tým DSK Basketball Brandýs bude ke svým mistrovským zápasům nastupovat v nové sportovní hale při ZŠ Palachova. Standardní začátky utkání budou v sobotu v 17:00.

Ke změnám v kádru se vyjádřil hlavní trenér týmu Dan Kurucz:

Po loňském 9. místě a tedy splnění cíle udržení chceme letos myslet na playoff. Proto jsme se dohodli s 5 novými hráčkami na různé posty. Nejzvučnější posilou je nesporně Alena Hanušová, 33-letá bývalá reprezentantka ČR, mistryně republiky i celé Euroligy. Alča by společně se Sarou Loomis měly vystužit naši podkošovou sestavu a přidat body. Na křídla přicházejí dvě hráčky Slovanky – jedna tak trochu už naše byla – Andy Ondroušková se po 2-letém hostování a roční pauze vrací do týmu. Obrovská bojovnice pod oběma koši, tvrdý nájezd, dobrá ruka. Sára Lišková je prospekt do budoucnosti, hráčka s velkým nasazením a vůlí naučit se něco nového. Na rozehru přichází Maruška Žílová. Velmi slušný střelec a hráč, který přesně dodržuje herní systém.  Z BK Brandýs přestupuje mladá naděje Amálka Hrubinová, která už v loňské sezoně naskočila do 5 zápasů ŽBL.

Jsem hrdý na to, že po ročním působení v DSK Brandýs dostala Timi Najbrtová laso až z USA, v podobě dlouhodobého basketbalového stipendia na University of Nebraska. Na letošní sezonu jsme nepodepsali střelkyni Kwanzu Murray, na post křídla jsme preferovali české hráčky. Do B-týmu, resp. do 2. ligy žen v klubu BK Brandýs půjde Kateřina Matějková. Jedna z hrdinek postupu do ŽBL v roce 2023 cítí, že s dvěma dětmi je trénovat ŽBL složité, především časově. V našem dresu už neuvidíme v příští sezoně Petru Klokočníkovou ani brandýské Julii Kučerovou a Zuzku Kolářovou, které budou hrát za BK Brandýs nižší soutěže. Naopak z mladých nadějí BK Brandýs je zatím nejdál Niky Rozumová, která by se mohla v některém utkání a při souhře náhod dokonce objevit na palubovce. Je to velmi talentovaná 16 letá hráčka, má budoucnost.              

Změny v kádru:

Příchody: Hanušová Alena a Žílová Marie (obě z BLK Slavia Praha), Ondroušková Andrea a Lišková Sára Iris (obě ze Slovanky Praha), Pitrová Michaela (ze Sparty Praha), Loomis Sara Elizabeth (z Nyonu, SUI), Rozumová Nicol, Hájková Tereza a Antošová Ellen (hostování z dorostu BK Brandýs)

Odchody: Murray Kwanza, Najbrtová Timotea (University of Nebraska), Matějková Kateřina, Kolářová Zuzana, Kučerová Julie, Tomková Hana (všechny BK Brandýs), Klokočníková Petra (ŠBK Sadská), Holá Anna (HB Basket), Šafránková Nikola.

Realizační tým byl doplněn o dva trenéry individuálních činností, kdy Pavla Kubálka nahradí bývalá nejlepší hráčka ČR Katka Suchanová (dř. Elhotová) a Aleš Jiráň.

Rozhovory s pěticí příchozích Vám poskytneme v následujících dnech.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Cíle v sezoně:

Loňský nováčkovský cíl, tedy udržet se v soutěži a vyhnout se případné baráži se nám podařilo naplnit. Přestože se musíme vyrovnávat se ztrátou Pavla Kubálka, důležitého člena realizačního týmu, máme letos cíle vyšší: vybojovat playoff a pokud možno vyhnout se v něm dominantnímu ligovému lídrovi, USK Praha. Chceme také uspět v Středoevropské lize CEWL, kterou jsme přihlásili. Zejména bychom ale chtěli předváděnou hrou a výsledky do naší zbrusu nové haly v Palachově ulici přilákat co nejvíce diváků a partnerů klubu.  

Středoevropská liga CEWL

Letos jsme také poprvé přihlásili evropskou soutěž! Celkem sehrajeme 7 zápasů, čekají nás Kranj (Slovinsko), mistr Rakouska Graz, slovenský mistr Piešťanské čajky, Ružomberok, Banská Bystrica, a také Ostrava a Hradec Králové. Nejlepší čtyři týmy postoupí od Final Four našeho regionu. Domácí turnaj se koná v Brandýse 7. a 8. prosince. Náš tým se doma utká s Kranjí a Piešťany.

Kompletní soupiska „extraligového“ týmu DSK Basketball Brandýs pro sezonu 2024-2025

 

Na fotografii:

Dolní řada zleva: Kateřina Suchanová (indiv.herní činnosti), Amálie Hrubinová, Veronika Vojtíková, Khiana Johnson, Marie Žílová, Andrea Ondroušková, Irena Vrančić, Jitka Richterová (asistentka)

Horní řada zleva: Martin Richter (asistent), Marie Holá, Sára Iris Lišková, Lucie Ceralová, Leeza Burdgess, Sara Loomis, Natálie Durdová, Jana Maršíková (cap.), Dan Kurucz (trenér)

Na fotce ještě chybějí: Michaela Pitrová, Alena Hanušová, Kateřina Ebenhohová a dorostenky Nicol Rozumová, Tereza Hájková, Ellen Antošová